Logopedie

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijks leven is spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen spreken moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld in samenwerking met huisarts, specialist of tandarts. Logopedie is meer dan spraakles. Voor alle problemen die met spreken en verstaan te maken hebben, kun je bij de logopedist terecht.

Logopedie houdt zich dus bezig met communicatie in de ruimste zin van het woord.  Bij ons kun je terecht als er problemen zijn met:

beginnend stotteren 
Ieder kind struikelt wel eens over zijn woorden, maar als je je als ouders ongerust maakt omdat je denkt dat je kind last heeft van stotteren, dan is die zorg meestal terecht. Wij luisteren naar je zorg en observeren je kind. Daarna beslissen we in overleg met jou als ouder wat er moet gebeuren.

Blijvend stotteren.
Wij zijn logopedisten die zich gespecialiseerd hebben in stottertherapie en doen dat al vele jaren.  Wij hebben geen pasklare therapie, maar kijken naar wat jij nodig hebt.

Hyperventilatie.
omdat we veel ervaring hebben met stotteren en spreekangst, ligt hyperventilatie ons ook na aan het hart. Wanneer je denkt dat je daar last van hebt, ga naar je huisarts en kom dan naar ons. We kunnen je zeker verder helpen.

Voor uitgebreidere informatie over stotteren kijk dan op bij stottertherapie op deze site

Voor een afspraak kan je terecht op onze contactpagina. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op.